Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Wednesday, 26 December 2012

Percutian ke Macau 2012(Part 1)

Baru nak update blog sbb sibuk sgt rasanya cuti kali nie.... Ok..jom baca..


Beberapa bulan perbincangan utk melancong ke luar negara....selepas membaca beberapa blog & juga harga tiket murah.....akhirnya pilihan destinasi kami ke Macau & Hong Kong....  Mula-mula berat hati nak ke Macau sebab negara yg terkenal dgn perjudian tetapi bila baca blog org yg dah ke sana, rasanya nak juga merasa negara yg kaya raya...yg penting niat di hati kita bukan pergi utk berjudi (eeee...dosa besar, tau)  tetapi utk melihat keindahan Allah Taala & juga bangunan yg direka oleh manusia...

2 hari sebelum bertolak, shopping makanan utk dibawa ke sana sbb takut kebulur...al maklum lah bila baca blog susah nak dpt makanan halal kat sana...so, beli lah makanan & minuman....(cocoa collagen tetap dibawa, tau)... Inilah makanan yg dibawa:-


Tapi tetap cari restoran halal kat Macau & Hong Kong...print siap2 alamat spy senang nak cari kat sana sbb kami bukan pergi ikut agensi...redah ajer...hehehehe...


Pada 29.11.2012...bertolak dari Ipoh pada pukul 10.00 malam sbb flight pukul 6.40pagi... Hujan sepanjang perjalanan ke LCCT....tak sangka pulak sepupu suami sekeluarga tunggu kami di sana pukul 2pagi... Jenuh juga tunggu pagi2....tak tidur langsung, lepak2 kat McD....


Pemandangan dari atas....



9.30 pagi dah sampai....eeeee sejuknya...kali pertama jejak Macau... Kami terus menuju utk mencari van @ teksi.....kira2 mahal klu naik van...so, kami pun tunggu naik teksi... My in-laws tgh sibuk berbaris tunggu teksi :-




 Dah sampai Hotel Sintra....pening jugak bila berckp dgn pemandu teksi yg tak tahu mana Hotel Sintra...pelik betul mrk tak tahu padahal tpt mrk sendiri...kat sini mrk x faham B.Inggeris...berckp B.Inggeris pun x tahu...rugi x bljr B.Cina dgn kwn2 Cina masa sekolah dulu2.. 







Sampai je....tido dulu sbb tak tido2... Zohor kat sini waktu masa tu pukul 12.15, Asar 3.15, Magrib 5.45 & Isyak 6.59..... mesti check waktu solat...jgn lupa utk bersolat walaupun jalan jauh...Allah dah izinkan kita bercuti..jgn pulak lupakan Dia, kan..

Nanti kita bersambung, ya...



No comments:

Post a Comment