Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Sunday, 24 February 2013

Percutian ke ICity Shah Alam

Masa cuti raya cina tu g ambik stok tudung De Salma & Fabulous Colours.....mula-mula ingat gi KL sehari jer tapi sebab ada stok tudung baru sampai, kena lah stay sehari lagi kat KL..so, husband ajak g ICity tapi kena gi petang.. Jgn lupa tgk tudung2 kat fb Galeri Afamall De Salma atau di sini, tau 

Sampai ICity dalam pukul 6 petang...dah macam nak hujan..kami pun singgah makan dulu sebelum naik ICity..alamak...terkena restoran x sedap..klu tau, makan KFC pun x per...

Alamak...tersilap masuk..dulu lain, skrg dah lain sbb dah ada Water World...kami keluar balik, kena bayar parking RM1...masuk pulak ikut Waterworld tu..baru betul..

Berbeza masa mula2 g ICity...skrg dah ada mcm2..cuma x best tpt makan kurang...tpt solat nsb baik ada disediakan oleh restoran Arab tu..

Jom layan gambar2 di ICity, Shah Alam...suami Nisa selalu ckp Nisa ni suka bergambar...hehehe...semuanya kenangan, kan..




 

























Dlm pukul 9lebih balik hotel sbb dah penat....ok..bye..

Monday, 11 February 2013

Souvenir dari adik2 ipar

Bestnya dapat souvenir dari China & Hong Kong....my sister-in-laws, Junida & Norida kalau gi mana2 pasti tak lupa kakak iparnya...thanks a lot... eh..eh...my biras too, Siti Qatijah... Nisa jer tak berpeluang lagi beli utk mereka sbb klu g overseas dah tentu dgn mrk..hehehehe...



Fridge magnet pasti ada skrg...sbb mrk tahu tgh kumpul fridge magnet...biar penuh fridge tue...

Wednesday, 6 February 2013

Penyakit Brain Stem Glioma .... Tolonglah Si Kecil Ini (Part 2)

Jika ada yg pernah baca kes anak kawan Nisa ini pada bulan 10 thn lepas, pasti ada baca kisahnya di Harian Metro pd 6 Februari 2013.  Alhamdulilah...atas kesabaran & ketabahan kawan Nisa ni menjaga anaknya kini menjadi perhatian ramai...dia bukan menagih simpati tetapi sekadar utk mendapatkan sedikit sumbangan memandangkan dia mengambil cuti tanpa gaji. Bila melihat anak kecil ini yg tidak tahu apa..memang terasa sebak di dada...ini semua dugaan Allah yg kita tidak tahu knp Dia menjadikannya begitu.

Di bawah ini ada Nisa scan utk tatapan mereka yg belum baca...tapi ntah jelas ke tak...




Semoga dengan doa orang ramai, satu keajaiban akan berlaku di dalam hidup kawan Nisa ni yg mana sering diuji selepas satu demi satu.  Nisa sentiasa doakan agar dia tabah menghadapi segala dugaan hidup...setiap org diuji dgn pelbagai cara, kita kena kuat dgn ujianNya.

Jika ada yg nak tempah biskut atau kek & yg  ingin menghulurkan bantuan...sila telefon nombor Zana iaitu 012-5728909.  Kpd mereka yg telefon semata-mata nak jual produk, baik lupakan saja.....kasihanilah anak ini & keluarganya. Bantulah walau RM1 sekalipun...sedekah anda akan dilipatgandakan oleh Allah Taala...AMIN...

Ini salah satu cth gambar kek yg dibuatnya utk bday my sister-in-law, Junida...semua puas hati...nice & delicious...