Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Friday, 5 April 2013

Percutian Ke Bandung (Part 1)

Bulan Disember 2012, my sister-in-law tiba2 ajak g Bandung pulak thn 2013...kali ni katanya ajaklah my parents @ family ikut sekali. Ingatkan mak Nisa tak nak ikut, tiba2 dia kata nak ikut sbb tak pernah naik flight seumur hidup dia yg kini dah 62 thn....abah x nak sbb x larat. So, call adik2 sapa nak ikut teman mak...yg setuju my sister & anaknya si Sara (baru sethn lebih dah nak merasa). Alhamdulilah segala urusan pasport mak, adik & anak sedara dipermudahkan Allah sbb nak cepat booking. Lagi 2 bulan nak pergi, adik ipar kata time nak g & balik telah ditukar oleh Air Asia..so, bertolak 8.45 malam & balik 11.45 pagi...aduh..elok2 je budget time pegi & balik supaya puas...rugi betul..nak buat mcmmana, kan.

Harinya telah tiba......23 Mac 2013 (Sabtu)....
Kali nie waktu pergi & sampai tak sempat nak bergambar sbb mcm2 mslh timbul...tak apa lah, yg ptg selamat sampai ke Bandung.
Keciknya imigresen Bandung...sesak betul nak masuk...beratur pjg...setiba di Hotel Ibis, Bandung...lega dah sbb dah pukul 12tgh malam..kepenatan..msg2 masuk bilik & tidur...

24.3.13 (Ahad)
Masa Bandung adalah awal sejam dari waktu M'sia.


Kat tepi2 jalan raya..kat mana2 pasti ada peminta sedekah & menjual barang2..kesian pun ada...bersyukur sbb rakyat M'sia tak mcm mrk..tapi masih yg x bersyukur..


Dah sampai restoran Simpang Raya...masakan padang..famous kat sana...




Ini lauk2nya...husband tgh pilih meja... 



Ini dia mak Nisa, my sis & my niece, Sara asyik nak maknya aje....
Sedap makanan kat sini...harus diingat, jika x nak mkn, jgn diusik makanan dlm pinggan tu, tau...nanti dikira..

Hari pertama di Bandung hanya ambik gambar2 ini aje sbb sibuk bershopping kat Pasar Baru sampai lupa kamera. Sbnrnya takut nak keluarkan kamera sbb mrk kata kena jaga2. Tapi best sbb pengikut kami ni bagus orgnya...lupa nak bergbr dgn dia. Betul kata dia sehari tak puas kat Pasar tue tapi sbb masa terhad & duit pun dah tinggal sikit je...lain tahun lah dtg lagi..hehehe...

Kat sana pun asyik hujan je....

Selepas penat seharian shopping, kami balik hotel...tunggu next entry (Part 2)...ke Tangkuban Perahu...