Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Sunday, 8 December 2013

Percutian ke London (Part 6)

Hari ke6

Ini sarapan yg disediakan oleh hotel...cornflakes & roti bakar jer setiap pagi...ok lah, kan.




Sementara menunggu yg lain bersiap, ambik gambar depan Hotel Continental... Ok gak dok sini sbb senang semua ada...ini kawasan Paddington...yg best byk restoran halal..mmg tak susah...Subway, KFC pun halal...jadi pasal makan kat sini tak susah hati...yg susah hati cuma bila nak keluarkan duit jer...huhuhu..


Kami naik bas menuju ke Oxford Street....singgah di Primark Mall....adik ipar kata shopping mall yg kiranya murah & berkualiti di sini...mmg betul murah lah berbanding yg lain...org pun ramai...

Bas London...


Selepas semua bershopping kat sini, kami bergerak berjalan kaki di Oxford Street sambil berhenti utk ambik gambar...ramai betul org di London nie...nak bergambar pun susah..

Ini bergambar depan papan iklan terbesar di London..

Dapat pulak bergambar dgn bas lama London yg sdg lalu...

Ini tarikan kedai cenderhati..


Akhirnya, dpt gak bergambar kat public phone London...

Tengah-tengah jalan jumpa pulak si Capten yg sporting nie....



Laa...cian tak nampak kepala kuda...



Then, naik bas ke Westminster turun kat Trafalgar Square utk naik bas dpd sana nak ke London Bridge. London mmg ramai org... Dpn Trafalgar Square nampak bendera Malaysia rupa2nya Malaysian Embassy.






Dalam bas menuju Tower of London..tertarik dgn pokok yg dicat biru...sempat gak baca knp dicat biru....rupa2nya  pasti org akan berhenti bila nampak berlainan pd pokok & agar org ramai menghargai pokok & alam sekitar...hahaha...good idea..


Yezza....dah sampai dah...

Dpd pagi tak makan....bila nampak KFC tambahan halal pulak tue...apa lagi..makan dulu...


Berbeza dgn KFC kita..rindu pulak kat snack plate...




Lepas tu jalan2 sekitar tu ada satu kedai cenderhati...murah2 tau..so, shopping lah sampai lupa ambik gambar kedai tue.. Dah habis shopping, baru berjalan ke London Bridge..




Tak pernah impikan dtg sini sbb rasa mcm tak mampu jer....tapi ini yg dikatakan rezeki  yg tidak disangka2..



















Jumpa next entri...London Bridge dlm kenangan....ada rezeki dtg lagi...teringin nak bawak my family dtg...

2 comments: