Welcome

Tentang Diriku

My Photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Saturday, 3 January 2015

Percutian ke Melbourne (sambungan Part 4)

12 Jun 2014
Dah sampai dah Wildlife Park..











Dikelilingi oleh kangaroo setiba di sana...tgk gbr2 ya...



















Wombat..


Koala tak nak pandang pun...huhuhuhu



Nak balik singgah beli cenderhati dulu...


Jumpa next entry, ya..

Percutian ke Melbourne (Part 4)

12 Jun 2014
Hari ni kami nak ke Philip Island...so, kami g ambil kereta dulu kat Budget....sewa 2 kereta..tgh discuss sapa nak naik yg mana...hehehe...

Kami naik yg nie ramai2...

Isi minyak dulu di Shell sebelum berangkat ke Philip Island...

Si cantik adik ipar bergambar....ini satu lagi kereta sewa...bergilir-gilir bawak kereta...nsb ramai adik ipar lelaki...tapi yg perempuan pun pandai bawa kereta kalahkan yg lelaki...hahahaha...

Jom tgk pemandangan nak ke Philip Island dulu....




Bersih sungguh rumah mereka....tak ada pagar...selamat sungguh...

Cantiknya pemandangan kat sini....





Dah nak sampai dah Philip Island...

Nampak tak jambatan tu? Itu dah sampai dah ke Philip Island...tak payah byr tol...hehehehe..

Singgah dulu di Kilang Coklat....



Pengasas kilang coklat...


Banyaknya coklat....dh nama pun Kilang Coklat...

Ada makanan halal, tau kat sini....alhamdulilah...sedap gak makanannya...(dah lapar kot)...

Wah!!! Semuanya coklat....

Bergerak ke Koala Conservation Centre...beli souvenir je kat sini...apa2 pun bergbr dulu dgn my sister-in-law..


Lepas tu kami bergerak ke sini...lupa dah nama tptnya...saja je dtg bergbr...
 
 


Lepas nie kami nak g Wildlife Park Entry....so, terpaksa lah stop sini sbb byk gbr nak tunjuk kat situ dgn haiwan2 di situ...ok...see you di entri yg berikutnya...