Welcome

Tentang Diriku

My Photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Saturday, 21 December 2013

Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Uiit!!! Hebatnya tajuk...

Sebenarnya dah tahu Shaklee tue apa sejak di UM lagi tapi masa tue mcm tak berminat sbb lebih kpd buat AVON, Nutri Metics, Amway dll..  Sebenarnya semua org kenal Wan Teh Hanisa mmg ada mcm2 katalog, sebut jer semua ada termasuk Zhulian, CNI, Syarikat Menang Glassware, Tupperware, Rojam & byk lah tak terkata..seronok bila org order walaupun untung cuma RM2 (tak pernah kira duit minyak), yg ptg bila tgk org seronok dpt barang... Jadi kaya dgn masuk mcm2 nie jgn harap lah...hy utk kepuasan kawan2 di spg dapat duit poket sikit2 masa dulu2.

Bila transfer Ipoh lepas 3 thn berada di UM (masa tu 2003)....selalu lalu kat Bdr Ipoh Raya & terpdg Shaklee kat situ...hati tertanya2 tapi diam jer sehinggalah thn ini 2013 bila fb dah menjadi teman...jumpa lah kwn2 lama kat fb nie... Jumpa best friend masa kecil Mislina Mustaffa dlm fb (dah jadi artis dah...akhirnya impian dia tercapai gak)...jadi add lah adik2 dia gak, Mizamazira & yg bongsu Siti Hajjar (mcm nama sis Nisa). Dipendekkan cerita Siti Hajjar rekomen Shaklee tapi masa tu buat "bodoh" jer lah sehingga satu hari pergi klinik sbb sakit kaki & ternampak banner Shaklee kat situ...tgk ada set kesuburan, set kecantikan & pelbagai set lah....balik rumah terpikir klu doktor pakar pun promote Shaklee dah tentu bagus. So, tanya Siti Hajjar ttg supplemen utk sakit kaki...dia suruh cuba ostematrix...so, mula2 nak beli je tapi terus jadi ahli bila jumpa dia sbb konon nak dpt harga murah..hehehe..(tgk muka dia pun mcm teruja jer bila Nisa nak jadi ahli)..

Inilah rupa ostematrix (elok utk Nisa yg kurang minum susu dr kecik sbb selalu sakit perut klu minum susu, jadi selalu abaikan...tak elok sebenarnya, kena minum gak)...


Nisa rasa pelik jugak mula2 makan nie...rasa mengantuk yg teramat sgt...asyik kacau lah Siti Hajjar ngape jadi mcm tue....dia nasihat kena minum air byk & makan byk buah....mula ler mcm2 bagitau dia nanti selalu g toilet, tak larat nak minum air byk2....dia kata tak per...kesian dia kena pujuk Nisa..ish..ish...ish...sbb Nisa nie mmg susah nak makan ubat apa tah lagi nak jumpa doktor...

Tapi bila dah bbrp minggu, sakit kaki mula berkurangan walaupun tak sepenuhnya...lepas tue try promote kat fb...tiba2 ada feedback...wow! dasat jugak tiba2 ada customer... Kemudian, tiba2 dpt cek pertama dpd Shaklee...seumur hidup Nisa buat MLM...mana ada dpt cek...kira ok lah dpt RM75.68...rezeki walaupun cuma RM70 (sapa nak bagi, mintak org pun belum tentu dpt)...


Selepas dpt habuannya, mula lah seronok dgn Shaklee nie...semangat nak jual tapi ilmu tak cukup lagi...so, mula lah belajar semua supplemen melalui Siti Hajjar, group kami & pembacaan blog...insya Allah mana ler tau dpd RM75.68 tu akan jadi RM7,568 sebulan..AMIN..

Rupa2nya bukan nama Nisa jer...nama suami pun automatik jadi Shaklee Distributor...tak perlu nak sign up lagi..


Lain kali Nisa citer lagi ttg Shaklee, ya...knp Nisa jatuh cinta dgn Shaklee lagi...tak suka, jgn baca blog Nisa..hehehe....saje jer...ada ke org baca blog Nisa pun????

Wednesday, 11 December 2013

Percutian ke London (Part 12)

Hari ke12

Hari nie hari terakhir......so, pagi jalan2 kat sekitar hotel nie jer...rancang nak g Hyde Park sekali lagi sbb jalan kaki jer, dah tak naik bas dah....

Tak sangka depan hotel kami dkt Paddington ada taman kecil....







Balik hotel tiba2 adik ipar ajak g Tower of London utk minum petang kat sana...mula2 tak nak pergi, tapi at last pergi lah jugak...







Sayonara London Bridge.............esok dah nak balik Paris utk tidur semlm sebelum balik M'sia....

Ada rezeki, dtg lagi. Thanks to my husband, my sister-in-law, Junida & suaminya, Dato' Shamsul yg byk mengeluarkan belanja dtg ke sini...mudah2an dimurahkan rezeki hendakNya...

Habis dah cerita percutian Paris & London.....yg pasti kenangan di 2 buah negara nie tak akan dilupakan...mmg tak sangka blh dtg ke sana....mmg sampai skrg macam tak percaya jer dpt tgk dgn mata sendiri Eiffel Tower, London Bridge....ada rezeki teringin nak bawak family sendiri ke sana...Insya Allah..

TAMAT PERCUTIAN PARIS/LONDON 2013.....



Percutian ke London (Part 11)

Hari ke11

Klu ke Queesway pasti ke shopping mall Whiteleys....sini kami shopping perfume murah2, beli utk kawan yg tempah & buat jualan sikit2...








Sepjg bandar Queesway nie byk kedai cenderhati...so, shopping utk mrk yg dah menempah & beli sikit cenderhati...murah jugak kat sini...

Pd waktu ptg ke Hyde Park menikmati pemandangan waktu senja di sini....










Hari nie hari terakhir naik bas sbb tiket bas utk seminggu jer...esok dah last dah..klu nak, kena topup 5pounds utk esok....ingat jln2 Paddington jer...jadi tak topup lah...

Esok last day berada kat London...tak sabar nak balik M'sia....

Next entri, ya...

Percutian ke London (Part 10)

Hari ke10

Hari nie jalan2 g Buckingham Palace.....sebelum tue bergambar dgn kete mewah jap kat Paddington nie..



Dah sampai dah, naik bas dari hotel ke sini...jauh gak berjalan nak tgk Palace tue tapi tak berpeluh sbb sejuk...sambil2 tue jom bergambar dulu...









Dah sampai Buckingham Palace...mcm x caya jer...








Dgn my sister-in-law, Norida....


Tgk jadual kat sini...acara pukul 11.30am...dah lupa dah harinya...nak baca tak nampak pulak...



With biras, Ct & adik ipar, Junida...









Diingatkan jangan sentuh ke pegang dia nie....sbb dia akan marah sbb dia menjerit kat biras Nisa, Fatin bila tersentuh dgn dia...kurang ajar pun ada rasanya...



Jauh gak berjalan dpd Palace sampai lah ke Big Ben....akhirnya tapi ramai org sbb ada acara lumba basikal...sesak betul....



Eye of London...tak naik pun...




Penat berjalan...so, kami gerak ke pekan naik bas mencari makanan di mana (dah lupa dah nama tptnya)...




Ok........next entri....