Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Saturday, 21 December 2013

Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Uiit!!! Hebatnya tajuk...

Sebenarnya dah tahu Shaklee tue apa sejak di UM lagi tapi masa tue mcm tak berminat sbb lebih kpd buat AVON, Nutri Metics, Amway dll..  Sebenarnya semua org kenal Wan Teh Hanisa mmg ada mcm2 katalog, sebut jer semua ada termasuk Zhulian, CNI, Syarikat Menang Glassware, Tupperware, Rojam & byk lah tak terkata..seronok bila org order walaupun untung cuma RM2 (tak pernah kira duit minyak), yg ptg bila tgk org seronok dpt barang... Jadi kaya dgn masuk mcm2 nie jgn harap lah...hy utk kepuasan kawan2 di spg dapat duit poket sikit2 masa dulu2.

Bila transfer Ipoh lepas 3 thn berada di UM (masa tu 2003)....selalu lalu kat Bdr Ipoh Raya & terpdg Shaklee kat situ...hati tertanya2 tapi diam jer sehinggalah thn ini 2013 bila fb dah menjadi teman...jumpa lah kwn2 lama kat fb nie... Jumpa best friend masa kecil Mislina Mustaffa dlm fb (dah jadi artis dah...akhirnya impian dia tercapai gak)...jadi add lah adik2 dia gak, Mizamazira & yg bongsu Siti Hajjar (mcm nama sis Nisa). Dipendekkan cerita Siti Hajjar rekomen Shaklee tapi masa tu buat "bodoh" jer lah sehingga satu hari pergi klinik sbb sakit kaki & ternampak banner Shaklee kat situ...tgk ada set kesuburan, set kecantikan & pelbagai set lah....balik rumah terpikir klu doktor pakar pun promote Shaklee dah tentu bagus. So, tanya Siti Hajjar ttg supplemen utk sakit kaki...dia suruh cuba ostematrix...so, mula2 nak beli je tapi terus jadi ahli bila jumpa dia sbb konon nak dpt harga murah..hehehe..(tgk muka dia pun mcm teruja jer bila Nisa nak jadi ahli)..

Inilah rupa ostematrix (elok utk Nisa yg kurang minum susu dr kecik sbb selalu sakit perut klu minum susu, jadi selalu abaikan...tak elok sebenarnya, kena minum gak)...


Nisa rasa pelik jugak mula2 makan nie...rasa mengantuk yg teramat sgt...asyik kacau lah Siti Hajjar ngape jadi mcm tue....dia nasihat kena minum air byk & makan byk buah....mula ler mcm2 bagitau dia nanti selalu g toilet, tak larat nak minum air byk2....dia kata tak per...kesian dia kena pujuk Nisa..ish..ish...ish...sbb Nisa nie mmg susah nak makan ubat apa tah lagi nak jumpa doktor...

Tapi bila dah bbrp minggu, sakit kaki mula berkurangan walaupun tak sepenuhnya...lepas tue try promote kat fb...tiba2 ada feedback...wow! dasat jugak tiba2 ada customer... Kemudian, tiba2 dpt cek pertama dpd Shaklee...seumur hidup Nisa buat MLM...mana ada dpt cek...kira ok lah dpt RM75.68...rezeki walaupun cuma RM70 (sapa nak bagi, mintak org pun belum tentu dpt)...


Selepas dpt habuannya, mula lah seronok dgn Shaklee nie...semangat nak jual tapi ilmu tak cukup lagi...so, mula lah belajar semua supplemen melalui Siti Hajjar, group kami & pembacaan blog...insya Allah mana ler tau dpd RM75.68 tu akan jadi RM7,568 sebulan..AMIN..

Rupa2nya bukan nama Nisa jer...nama suami pun automatik jadi Shaklee Distributor...tak perlu nak sign up lagi..


Lain kali Nisa citer lagi ttg Shaklee, ya...knp Nisa jatuh cinta dgn Shaklee lagi...tak suka, jgn baca blog Nisa..hehehe....saje jer...ada ke org baca blog Nisa pun????

No comments:

Post a Comment