Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Sunday, 8 December 2013

Percutian ke London (Part 8)

Hari ke8

Hari nie adik ipar plan pergi Bicester Village.......tpt barang branded...org M'sia pasti akan ke sini klu dtg London. Nak ke sana kena naik train...dlm 40 minit sampai lah...mula2 malas nak pergi sbb tak akan shopping punya tapi bila pikir balik, bila lagi nak dtg...tak shopping pun tak pe...tgk tpt org, kan.  Pemandangan kat luar bandar London mmg cantik...subhanallah indahnya ciptaan Allah (sori, x ada gbr sbb susah dlm train)...






Bila sampai kat Village dah ada bas menunggu utk bawak ke sana...tiket train tu bayar 18 pounds termasuk bas, jadi tak perlu keluar duit lagi dah. Nak beli tiket jgn lupa beli tiket Bicester Village sbb termasuk bas...ada jugak Bicester jer (nanti tak blh pulak naik bas kena pulak beli tiket lain..harga tak tahu lah)...






Dah sampai dah....cantik, kan bus stop dia.....




Ini lah Bicester Village...








Bergambar dulu sebelum berpecah.......almaklum ler mrk nak bershopping, kami tgk2 jer....sampai sini pun kira rezeki...






Setiap rumah mcm kat belakang tu lah pelbagai jenama terkenal spt Prada, Ralph Lauren, Dior, Clarks, Burberry...klu berbanding dgn harga M'sia mmg murah lah (murah harga mrk..hehehe)..








Terkejut tgk sampai beratur org nak masuk Prada..



 So, apa lagi beratur jer lah nak gak tahu...hehehe






Dok sini sampai pukul 7ptg ...train balik dlm pukul 8.30 malam...

Seronok tgk mrk shopping....tunggulah rezeki Nisa akan dtg....Allah je yg tahu....



Bersambung....next entri...

No comments:

Post a Comment