Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Tuesday, 11 December 2012

Percutian ke Perth, Australia (2009)

Tiba2 pulak terasa nak tulis ttg percutian ke Perth, Australia pada tahun 2009 selama 8 hari.. Dulu tak reti buat blog, kemudian byk peristiwa hitam slps balik dr Perth...kemudian semlm tertgk rcgn Dr Fadzilah Kamsah kata lupakan yg silam, kita fikirkan yg hadapan...betul jugak...ingat yg seronok aje, yg duka & sedih tue kita tak perlu nak ingat2 dah..

Pertama kali dlm sejarah hidup naik kapal terbang...Air Asia pun jadi lah. Ini adalah atas pelawaan yg mengejutkan oleh suami adik ipar...tgh dok minum2 tiba2 dia ckp Nisa & Afa jom lah pergi Perth.... Wow!!!! Mcm tak caya dgr...senyum sampai ke telinga lah masa tue....org nak belanja kan apa lagi setuju aje lah...


Mula2 nak pergi mcm2 rintangan sbb terpaksa ambik cuti rehat memandangkan tiket masa tue tarikh itu yg ada pun....mula2 Pn Roza (Pengetua) berat hati nak bagi tapi lama2 bagi lah jugak sbb tgk muka Nisa yg kesian nie kot...Alhamdulilah...


Bila menjejakkan kaki ke airport, disambut dgn baik oleh pegawai2 immigration...siap tanya..."Ada bawa nasi lemak?" Terkejut dgr....  Kemudian, kami tunggu penyewa apartment tue dtg ambik kami. Sbb adik ipar mmg dah biasa, jadi mmg tak ada masalah kat Perth. 8 hari tue mmg hari yg menyeronokkan...makanan halal senang sangat dpt kat Perth. Tapi satu pinggan blh share 2 org.  Yg best, dpt pergi Fremantle baru..ada kedai Indonesia jual brg2 cenderhati murah2...adik2 ipar pun baru first time ke situ sbb dia biasa pergi kat Fremantle yg lama.


Tak pernah2 makan kebab sbb tak minat...makan kebab kat sana punya ler sedap tak terkata...pizza (halal punya) pun sedap jugak...siap jumpa org M'sia yg bekerja kat sana masa tunggu pizza.


Cuma tak bestnye pukul 5ptg, shopping mall dah tutup. Aktiviti malam kat sana kurang sikit, x mcm Msia kedai mamak merata2 dibuka 24 jam. 


Klu ada peluang lagi, mmg nak pergi...tpt yg sgt bersih & aman....pelik...satu sampah pun tak ada, tau..berbeza dgn Msia. Yg pelik, tandasnya tak ada paip air tapi bersih betul...cuba tandas Msia...ada air pun kotor giler setengah2nya... Sbb tak ada paip air lah, botol mineral kosong pasti berada dlm handbag..hehehehe....


Tgk lah gambar2, ya (byk sgt, letak sikit aje lah buat tatapan)... Sebelum tu, nak ucapkan terima kasih kpd biras Nisa tue yg byk mengeluarkan belanja utk kami di sana (moga2 dia cpt sembuh sbb skrg tgh sakit)...thanks to my sister-in-law too bawak jln2 keliling Perth....klu ada rezeki nak pergi lagi...enjoy...














































3 comments:

  1. Cantik pemandangan kat sana. Ada rezeki nak pg jugak :) nak rehat2 tgk pemandangan. Last year pegi gold coast,banyak masuk theme park je.. Btw,salam kenal kak ;) free2, singgah la blog saya :)

    ReplyDelete
  2. Ada rezeki nanti pergi sana, tau. Akak blh rekomenkan travel agent org M'sia yg tinggal kat sana klu nak guna travel agent lah. Salam perkenalan, nanti akak singgah blog sis pulak, ya. Thanks for reading my blog...hope you enjoy..

    ReplyDelete
  3. Salam.just to share my wonderful experience.ive been to perth few times.dgn keluarga.tiap kali i pergi i mesti stay with mahira holiday homes.owner dia malaysian.rumah2 banglo mereka memang very well furnished and equipped. Diaorg ada car rental. Even they do organized private tour. Service memang excellent.anak owner ada disini.boleh contact 0123360098

    ReplyDelete