Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Sunday, 30 December 2012

Percutian ke Macau 2012(Part 2)

Lepas makan2 kat hotel.....g jalan2 kat bandar.... Bila dah baca kat blog nie http://mymemorablevacations.blogspot.com/2010/11/macau-hari-kedua.html  tak sangka jejak kaki kat sini...iaitu Senado Square .... cantik betul decoration utk sambutan Krismas mrk kat sini..






So far not bad lah Macau sbb cantik tptnya....cuma masalah komunikasi...tiba2 rasa bangga dgn M'sia yg kaya dgn budi bahasa tapi satu je M'sia kalah dgn mereka yg mengamalkan kebersihan...... terkejut jugak Macau & Hong Kong juga sangat bersih...tak nampak satu sampah pun & toilet punya ler bersih...mcmmana nak terapkan nilai kebersihan dlm rakyat M'sia..tepuk dada tanya selera masing2...kalau sayangkan negara kita, pasti kita jaga, kan.


Kembali kpd jalan2 mlm tue...tapi sebenarnya pukul 6 dah gelap dah kat sana...ok...lepas jalan2 kat Senado Square tu, kami sefamily jalan2 pergi masuk tgk Lisboa, Wynn, MGM...semua nie adalah mcm supermarket (brg2nya berjenama & mahal2) dan juga casino. Tandas2 kat dlm nie blh tido sbb terlampau eksklusif & bersih. Yg best dpt tengok pertunjukan pancutan air menari2 bila kami bergambar kat situ...




Yang bestnya waktu malam sbb keindahan lampu2 yg menyinari bangunan2....







Tengah syok bergambar, dikejutkan dgn pancutan air beserta lagu...bestnya...mcm kat Las Vegas lah pulak..hehehehe



Tengok-tengok aje...tak mampu nak beli...adus..kaya betul org2 sini...





Sepatutnya yg kat bawah nie keluar naga emas tapi ada masalah teknikal..thn dpn baru ada...terkilan lah tak dpt tgk...



Sbb nak dekat Krismas, jadi decoration Krismas dlm nie...cantik jugak, kan...

(Nampak tak my sister-in-law mengusik kat belakang tue..hehehehe)





Pukul 2 pagi kot baru balik hotel....penat sungguh...kaki sakit betul sbb berjalan byk sangat...baru je sampai. Esok nak ke tpt yg begitu popular...The Venetian...


Jumpa next entri, ek....


2 comments:

  1. Bestnya nisa.... jln jln negara org. Ima pun dh lama teringin nk ke hk n macau tp tk kesempatan lg. Coz ingat nk bw anak to disneyland, hk. Tggu besar sikit. Mmmg betul toilet mrk bersih. Masa ima pegi berlin n czech, toilet mrk blh buat tido. Msia mmg kalah bab toilet.. have a nice day...

    ReplyDelete
  2. Ina lagi best sbb dpt g Berlin.. Memang betul rasa mcm blh tido dlm toilet depa, kan. Dulu2 ingatkan jln2 M'sia je...tapi tak sangka blh jln2 luar negara...rezeki namanya, kan..Selamat Tahun Baru Ima...thanks sudi tgk blog Nisa yg tak seberapa ini....siap bagi komen lagi...moga kita mendpt keberkatan hidup di thn2 akan dtg...AMIN...

    ReplyDelete