Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Monday, 31 December 2012

Percutian ke Macau 2012(Part 3)

Hari ke3....lepas jamak (waktu zohor pukul 12.16tghhari)...bersiap2 nak ke town pulak.

Pihak hotel kata naik je bas free (depan hotel pulak tu) & cuma jalan kaki je ke The Venetian dari City of Dreams. Kpd mrk yg berkunjung ke sini, sebenarnya byk bas free kalau nak ke tempat2 spt Lisboa, Galaxy, The Venetian dll...Hong Kong Ferry Terminal pun free. Jadi, x payah naik teksi sbb mahal...pergi je mall mrk ada bas, naik free je tapi bkn mcm bas biasa blh turun mana2...terus ke destinasi bas tu lah. Yg terkejut, bas free nie cantik pulak tue. (Nak naik bas awam, kena sediakan duit syiling USD3.20)


Inilah bas free tue..sapa2 pun blh naik kalau nak ke The Venetian...tunggu dpn hotel Sintra (Alhamdulilah, kebetulan dok hotel nie...x sangka)..dari sana pun, naik bas nie...cantik bas mereka.




Kat bawah nie...ikan duyung menari2....






Ini bangunan The  Venetian...waktu siang...

Sana sini emas...



Ini bukan awan, tau...ini ceiling bangunan nie...sentiasa rasa siang..hehehehe







Wow! Bestnya..siap nyanyi tau...tapi mahal nak naik..












Nasib ada yg sudi ambik gambar kami semua...dpt lah 11 org dlm gambar...



Gelagat my in-laws kat luar The Venetian waktu malam...cantik betul dgn lampu2 & tiba2 dikejutkan ada persembahan pada bangunannya....rasa tak rugi pulak dtg sini..





Inilah persembahannya setiap setengah jam akan ditayangkan pada setiap malam...


Nasib ada bas free ke Galaxy dari The Venetian..kalau tidak jenuh jalan kaki...cantik, kan.




Wow! Ferari..


Ada pertunjukan lagi tapi dah nak habis..tak sempat...


Balik dlm hujan pukul 1.00 pagi...  

Next entry pulak....

No comments:

Post a Comment