Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Saturday, 26 January 2013

TAHUN 2013

Aik...mesti semua pelik awat dah nak penghujung Jan 2013 baru nak citer pasal 2013.  Busy sgt mengalahkan PM sampai nak update blog pun susah. Sebenarnya byk sgt blog kena jaga...tapi x blh marah sbb dah minat, kan. Actually, azam mmg malas nak berazam dah cuma minta pd Allah agar diberikan rezeki yg lebih & halal utk kebahagiaan dunia & akhirat, dipanjangkan umur agar dpt buat baik kpdNya...dpt perbaiki diri sebenarnya..umur pun dh nk masuk 42, dikurniakan kesihatan yg baik agar dpt berbakti kpdNya, suami, mak abah dll lah. Peristiwa2 hitam sebelum ini diharap thn 2013 lebih bersinar dgn izinNya....byk musibah sebelum ini yg kdg2 rasa mcm susah nak terima...org kata Allah sayang...ya lah kot...sbb itu asyik kena musibah aje, maknanya dia suka tgk kat Nisa lah, kan...hehehe..perasan. Bila direnungkan kembali kisah2 lama terutama yg pahit sbnrnya byk mengajar ilmu akhirat itupun sbb Allah kenalkan dgn seorg hamba yg paling baik iaitu Kak Liza....dia byk mengajar erti kesabaran, mengenai Allah & mcm2 lah ttg agama nie... Terima kasih Allah krn menemukan dgn kawan sptnya... Jika dulu2 Nisa rasa semua org blh dibuat kwn..rupa2nya tidak, kita kena berhati2 memilih kwn krn bila kita susah kita sgt memerlukan kwn di samping kita. Pengajaran dpd sini, walaupun kwn kita buat salah dgn kita, jgn kita terus buang dia..sepatutnya kita lebih dkt dgnnya & bimbing dia, kan sbb kita lbh kenal hati budinya. Bila ingat ttg "Tak masuk syurga seseorang itu jika dia memutuskan silaturrahim"...eeee....takutnya... Oklah, stop kat sini je lah dulu...
Jgn lupa shopping2 kat sini...tau..byk tudung2 cantik yg murah2...
Semoga ada sinar baru di tahun 2013....especially rezeki baby & rezeki lebih utk dunia & akhirat. AMIN...

No comments:

Post a Comment