Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Tuesday, 28 May 2013

Percutian Ke Bandung (Last)

26.3.13 (Selasa)

Oleh kerana tido kat Hotel Ibis Trans Studio, takkan tak pergi sebelah hotel jer....so, hari ni mmg plan nak dok sehari kat situ...chewah....jalan kaki je dah sampai..




Sekali harganya...cuba tgk...mahalnya...baby pun kena bayar harga yg sama, nasib bukan hari minggu lagi mahal. Sbb pikir dah dtg Bandung, bila lagi nak dtg tak tahu, kan jadi ambil keputusan beratur ler membeli tiketnya...


Sebarang makanan & minuman tidak dibenarkan bawak masuk...kena beli kat dalam tu jugak...beli guna kad..mcm topup tapi klu ada baki blh tuntut balik......

Jom, tgk sekitar di dalamnya...mcm2 permainan ada utk semua peringkat umur termasuk baby Sara (itu yg kena byr harga yg sama)...terkenang kat M'sia utk baby selalunya free, kan atau separuh harga....logik lah, kan...nak buat mcm mana, negara org...



















Lepas tu, kami g makan malam A&W kat supermarket luar Trans Studio nie..halal, tau...yg berbeza fast food sini ada nasi, tau...

27.3.13 (Rabu)

Hari terakhir...jalan2 sekitar Bandung....malam lepak kat Cafe atas bukit...





28.3.13 (Khamis)

Masa utk balik....tiket pukul 11.30pagi..









Dalam van berangkat ke airport.......


CIMB pun ada:-



Kat sini, yg penunggang belakang x perlu pakai helmet x kena saman, tau...


Deretan kedai lukisan dgn frame...



Nampak keretapi dah...









Dah nak sampai airport..




 Byknya teksi....






Cepat-cepat kena keluar dari van...tak boleh lama-lama...terus masuk jer..





BYE-BYE BANDUNG......FLIGHT DELAY DEKAT 2 JAM....JENUH TUNGGU...YG PTG DAH SAMPAI MALAYSIA DGN SELAMAT.....

1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete