Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Saturday, 5 July 2014

Percutian ke Betong, Thailand 2013

Ini kisah percutian 2013....baru nak masuk blog..

Terlupa kisah percutian ke sana....kat sana cuma yg tak bestnya malam dah macam "pekan mati"...boring, best lagi klu g Hatyai rasanya. Tapi sbb tak pernah pergi, jadi ikut je my in-laws. Hotel mmg murah kat sana.


Klu ke Betong, tak sah klu tak pergi ke Piyamit Tunnel (ini zaman perang dulu2 mrk menyorok kat sini). Meh, tgk gambar2.





Nak kena masuk hutan dulu...penat jugak...









Lupa pulak nama dia nie...tukang cerita kisah di sini...jgn risau, sbb nampak je kami terus cakap Bhs Melayu...rupa2nya dia dr KL tapi dah lama menetap di sini semasa perang dulu...dia bgtau dia dah tak boleh blk M'sia sbb akan kena tangkap

Bergambar dulu sebelum masuk dlm tunnel tue...





Berpeluh-peluh gak dok dlm nie...so, bila keluar ada mcm muzium kecil..byk brg2 lama2 zmn perang dulu.





Setelah itu, kami pun bergerak ke Winter Flower Garden...cantik bunga2 kat situ tapi sbb hujan tak dpt nak bergambar sgt..








Bagi makanan kat sini, tak susah cari yg halal....ok, itu percutian thn lepas yg lambat diupdate..huhuhu..

No comments:

Post a Comment