Welcome

Tentang Diriku

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
Nama diberi oleh Wan Hassan Bin Wan Man (abah) & Sariah Bt Abd Rahman (mak). Dilahirkan pada 14 Nov 1971 di Taman Lim (bilik pakcik kesayanganku). Telah berkahwin dgn Afariswa Bin Mohd Idris pd 27 Mei 2006. Belum dikurniakan cahaya mata buat masa ini. Mengajar di SMK Seri Puteri, Ipoh & memegang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM).

Jom Klik...

Sunday, 28 December 2014

Percutian ke Melbourne (Part 2)

10 Jun 2014
Bbrp thn lps duit Aus 2.0 je tapi skrg dah naik 3.8..mahal sungguh...bawah nie duit Aus
Sebelum mendarat, kami kena isi borang spt di bawah:-


Dah sampai Melbourne...

Di sini rokok hanya boleh bawa 2 kotak shj..tak boleh beli di M'sia walaupun di Duty Free M'sia sbb nak jaga negara mrk...itu lah Australia...jadi, kena beli di Duty Free, Melbourne. (Kesian mahal harganya bagi perokok). Di sini begitu ketat nak masuk...jgn tgk hp selagi tak lepas imigresen...ada pelancong China kena marah sbb buka hp..imigresen check hp mrk. Anjing pulak berkeliaran. Lps tu ingat dah lepas imigresen, kira lega lah...tak juga..kami kena tahan lagi nak tanya apa yg kami bawa sbb mrk tak nak kita bawak brg2 yg tidak dibenarkan spt herba dll...nsb tak payah buka beg...bila dah betul2 berada di luar baru rasa lega...ketat sungguh nak masuk Aust.


Beratur menunggu teksi utk ke hotel.
Ini lah teksi yg kami naik ke hotel...dah sampai dah Hotel City Garden.
Tgh kecoh kejap sbb beg Kadir & isterinya, Fatin tertinggal dalam teksi. (Malam baru org teksi htr beg mrk ke hotel)
Kami jalan2 sekitar hotel nie dulu lps mkn..




Kami rehat dulu...petang baru keluar..
Bergambar dulu sementara menanti yg lain. Dgn mak mertua..
Dgn biras2 & sister-in-law..
Kami naik tram free tapi yang jenis lama...ternampak Harbour Town...adik ipar ajak turun kat sini...mmg kena turun pun sbb last stop kat sini...lps tu akan berpusing semula...





 Pukul 5ptg tapi dah nak gelap dah...

Sini barang murah2 esp cenderhati. Beli gloves kat sini 4.99oc...beli 2 pasang.
Sini pukul 5ptg dah gelap dah...pukul 6 naik tram terakhir tapi berhenti separuh jln...terpaksa berjalan kaki jauh...
Jalan2 terjumpa kedai jual brg2 halal....apa lagi kami beli brg2 yg blh dimasak di hotel & makan2..
Lepas tu, kami berjln kaki balik tapi sbb tak larat naik teksi...
Sebelum balik hotel, kami makan restoran Indonesia di sebelah hotel aje...sedap gak makanannya..

See next entri, ya...


2 comments:

  1. Hi, been followin yer blog for a while now. Best baca travels akak~! :D

    ☢ http://hyde.ninja ☢

    ReplyDelete
  2. Ya ke? Thanks....tak tahu pulak ada yg follow blog akak...thanks dear...

    ReplyDelete